Restorative yoga

 

 

 

 

 

 

Ik meld me aan!

Restorative yoga?

Restoratief betekent herstellend.

Restorative yoga-1
Restorative yoga is een vorm van yoga zonder inspanning. De aandacht is gericht op de ademhaling en lichaamsgewaarwordingen. Er worden voornamelijk liggende poses uitgevoerd die lang worden aangehouden, ongeveer 15 tot 20 minuten. Bij deze vorm van yoga wordt gebruik gemaakt van kussens en dekens die het lichaam ondersteunen. Hierdoor wordt je uitgenodigd om spierspanning los te laten en er een makkelijke overgave aan niets doen kan ontstaan. De focus ligt op de adem en is gericht op het verstillen van de geest en het activeren van het parasympatische zenuwstelsel.

Deze yoga werkt positief op stress gerelateerde klachten doordat het het parasympatische zenuwstelsel activeert, dit gebeurt tijdens de les maar heeft ook lange uitwerking na de les.

Naast fysieke voordelen brengt Restorative yoga ook bewustwording van de lichaam-geest connectie op gang. Dit bevordert zelfkennis en meer geluksgevoelens. Je leert bij de Restorative yoga zorgzame aandacht aan jezelf te geven en tot jezelf komen. Iets wat in deze tijd niet altijd vanzelfsprekend is.

Kernwoorden die bij Restorative yoga horen zijn: Zachtheid, zelfzorg, ontspannen, onthaasten en rust.

Voor wie is Restorative yoga?
Voor iedereen die behoefte heeft aan ontspanning, behoefte aan rust.

  • Voor vrouwen in de overgang.
  • Bij stress gerelateerde klachten, overspannenheid of burn-out.
  • Bij een blessure, of chronische pijn.
  • Voor herstel na de zwangerschap of ziekte.
  • Als andere vormen van yoga te zwaar voor je zijn.
Deze lessen worden gegeven op zaterdag, kijk voor de data in de agenda

Restorative yoga-2