Over mij

 

 

 

 

 

 

Ik meld me aan!

Even voorstellen

Jacqueline Graanstra

Jacqueline
Mijn interesse voor bewegen heb ik van jongs af aan gehad. Als kind zat ik op verschillende clubjes en ik merkte toen eigenlijk al dat als ik intensief bewoog er iets gebeurde. Niet alleen met mijn lichaam maar ook met mijn geest. Ik voelde me lekkerder als ik bewoog.

Tijdens mijn carriere als juf op de bassischool vond ik beweging voor kinderen belangrijk. Ik merkte als er te weinig werd bewogen, kinderen ook moeilijker leerde. Veel gymlessen en buitenspelen dus. 

Omdat beweging goed voelde heb ik na een aantal sportopleidingen verschillende bewegingslessen zoals aerobic en fitnesslessen gegeven aan ouderen, jongeren en kinderen. 

In 1994 kwam ik in aanraking met Vipassana meditatie. Ik leerde dat het observeren van de adem me kalmte en geluk bracht. Hier had ik ook behoefte aan. In Belgie heb ik toen de 10 daagse Vipassana meditatie cursus gedaan. Hoe mooi zou het zijn om adem met beweging te kunnen combineren. Tijdens mijn zoektocht naar bewegen combineren met adem en het hebben van een zittende baan in het onderwijs waardoor ik stijf begon te worden ben ik bij Hatha yoga terecht gekomen. 

In juni 2018 heb ik mijn opleiding aan de Yoga Academie Nederland afgerond. Door mijn nieuwsgierigheid naar verschillende vormen van yoga blijf ik mezelf als docent en als mens ontwikkelen.

In januari 2019 heb ik de Restorative Yoga specialisatie afgerond, een yogavorm die alleen maar gericht is op het ontspannen van lichaam en geest.

Lu Jong Yoga
Tulku Lobsang
In februari 2020 heb ik de opleiding Tibetaanse Lu Jong, helende yoga opleiding afgerond. Een hele bijzondere vorm van yoga waarbij vloeiende bewegingen gecombineerd worden met de adem. De beoefening is krachtig en tegelijkertijd zacht. Het mooie van deze yogavorm is net zoals al mijn lessen, iedereen kan dit, de bewegingen zijn niet moeilijk maar heel effectief. Kijk op de agenda wanneer deze lessen gegeven worden. 

Yoga heeft me veel gebracht en nog steeds ben ik heel blij dat ik jaren geleden begonnen ben. 

Nu als yogadocente ben ik blij dat ik yogales kan geven, door kan geven wat het mij heeft gebracht.  Mijn doel is cursisten  hetzelfde gevoel geven wat yoga mij nog elke dag brengt. 

Yoga-Uurtje

De naam Yoga-Uurtje is gekozen omdat in deze drukke, prestatie gerichte maatschappij tijd en gejaagdheid voor veel mensen stress en een hoge druk geeft. 
Bij Yoga-Uurtje geef je echt een uur aandacht aan jezelf, een uurtje los van druk en drukte.