Even voorstellen

Jacqueline Graanstra

Jacqueline
Mijn interesse voor bewegen heb ik van jongs af aan gehad. Als kind zat ik op verschillende clubjes en ik merkte toen eigenlijk al dat als ik intensief bewoog er iets gebeurde. Niet alleen met mijn lichaam maar ook met mijn geest. Ik voelde me lekkerder als ik bewoog.

Omdat beweging goed voelde heb ik na een aantal sportopleidingen verschillende bewegingslessen zoals aerobic en fitnesslessen gegeven aan ouderen, jongeren en kinderen. 

Tijdens mijn carrière als juf op,de basisschool vond ik het altijd belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk bewogen, dus veel gymlessen en bewegen met buitenspelen. Ik merkte dat als er te weinig beweging was, er moeilijker geleerd werd. Kinderen konden zich moeilijker concentreren. 

Tijdens een andere functie in het onderwijs heb ik een tijdje zittend werk gedaan. Ik merkte dat ik veel last begon te krijgen van stijfheid. Hierdoor ben ik begonnen met yoga. Omdat ik voelde dat er veel gebeurde met mijn lichaam maar ook met mijn geest tijdens yogalessen heb ik besloten om een vierjarige yoga docenten opleiding te volgen.


In juni 2018 heb ik mijn diploma aan de Yoga Academie Nederland behaald. Door mijn nieuwsgierigheid naar verschillende vormen van yoga blijf ik mezelf als docent en als mens ontwikkelen.

In januari 2019 heb ik de Restorative Yoga specialisatie afgerond, een yogavorm die alleen maar gericht is op het ontspannen van lichaam en geest.

Lu Jong Yoga
Bij monnik Tulku Lobsang
In februari 2020 heb ik de opleiding Tibetaanse Lu Jong, helende yoga opleiding afgerond. Een hele bijzondere vorm van yoga waarbij vloeiende bewegingen gecombineerd worden met de adem. De beoefening is krachtig en tegelijkertijd zacht. Het mooie van deze yogavorm is net zoals al mijn lessen, iedereen kan dit, de bewegingen zijn niet moeilijk maar heel effectief. Kijk op de agenda wanneer deze lessen gegeven worden. 

Yoga heeft me veel gebracht en nog steeds ben ik heel blij dat ik jaren geleden begonnen ben. 

Nu als yogadocente ben ik blij dat ik yogales kan geven, door kan geven wat het mij heeft gebracht.  Mijn doel is cursisten  hetzelfde gevoel geven wat yoga mij nog elke dag brengt. 

Yoga-Uurtje

De naam Yoga-Uurtje is gekozen omdat in deze drukke, prestatie gerichte maatschappij tijd en gejaagdheid voor veel mensen stress en een hoge druk geeft. 
Bij Yoga-Uurtje geef je echt een uur aandacht aan jezelf, een uurtje los van druk en drukte.

Certificaat Restoratieve Yoga
Certificaat Lu Jong

Certificaat YAN